Bio

Sergi Portabella és guionista i director. Responsable dels curtmetratges “Te quiero”, The Astronaut on the Roof” i “El fin del mundo será en Brasil”. Actualment està preparant el seu primer llargmetratge “Jean-François i el sentit de la vida”, produït per A Contraluz Films, amb la col·laboració e TV3, TVE, ICEC i el suport de programa Creative Europe MEDIA.

Els seus curts han sigut seleccionats a més de 250 festivals incloent la Berlinale, Festival du film court de Brest, Festival of Nations, Festival de Cine de Gijón, Seminci Valladolid o Abycine, entre molts altres i han rebut més de 70 premis. En algun lloc del seu disc dur hauria de tenir-ne una llista completa, que ara mateix no troba.

DSC01264

 

El seu projecte “Jean-François, el sentit de la vida” ha sigut seleccionat per l’Script Station del Berlinale Talents i ha obtingut una ajuda del programa Creative Europe – MEDIA. “El fin del mundo será en Brasil” va guanyar el Proyecto Corto Canal + i va ser triat per Catalan Films pel catàleg Shorts.cat. “The Astronaut on the Roof” va ser un dels cinc seleccionats del Berlin Today Award del Berlinale Talent Campus. Al 2010 va rebre una beca del Nipkow Programm Berlin per desenvolupar una sèrie de televisió que mai es va arribar a rodar, que no tot han de ser bones notícies en aquesta biografia.

A més, el Sergi ha treballat com a guionista de la sèrie KMM de TV3 i és l’autor de l’adaptació de la sèrie a novel·la gràfica. A més de guionista i director, ha treballat com a director de fotografia, muntador, ajudant de direcció, script i dependent d’una geladeria.

És parlant natiu de català i castellà, parla anglès fluït i fins i tot és capaç de comunicar-se en alemany, sempre i quan no li parlin molt de pressa.

També és l’autor d’aquesta web, que no és una realment una web, sinó un blog, però així li sortia més barat.

Perdò.

Advertisements